JičínDnes.cz
JičínDnes.cz » Monitor zpráv » Celá ČR, zahraničí » EuroZprávy

Celá ČR, zahraničí

EuroZprávy Zdroj: EuroZprávy |

Kůň zranil dítě během dostihů v Pardubicích, bez jezdce se dostal mezi lidi

8. 5. 2024 | Při dostizích v Pardubicích ve středu odpoledne vběhl kůň bez jezdce do diváckého prostoru. Nejméně dva lidé utrpěli zranění. Dítě převezli záchranáři i s matkou do nemocnice, muže ošetřili na místě, informovala policie. Podle pořadatele šlo o nešťastnou událost.

Ukrajinci pošlou vězně na frontu. Parlament rozhodl, kteří to budou

8. 5. 2024 | Ukrajinský parlament ve středu odsouhlasil zákon, který některým vězňům umožní bojovat v ozbrojených silách, informovala AFP. Aby příslušná právní úprava vstoupila v platnost, musí ji ještě podepsat předseda parlamentu a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. 

Němečtí politici nemohou být v klidu. Policie šetří další útok

8. 5. 2024 | Německá policie vyšetřuje další útok na politika. Neznámý pachatel v úterý zaútočil na bývalou starostku Berlína a exministryni Franzisku Giffeyovou ze sociálnědemokratické SPD. V místní knihovně ji taškou udeřil do hlavy a krku, informovala agentura DPA.

Izrael nadále operuje v okolí Rafáhu. Pozastavení pomoci z USA popírá

8. 5. 2024 | Izraelská armáda pokračuje v pozemní operaci do Rafáhu, kterou zahájila v tomto týdnu. Už v úterý potvrdila obsazení přechodu na hranici s Egyptem. Do obydlených čtvrtí města zatím nepostupuje. Armádní mluvčí zároveň bagatelizoval nepotvrzenou informaci, že USA pozastavily dodávku některých zbraní kvůli nynější ofenzivě. 

Nebyl to první atentát na Zelenského. Ukrajinci mluví o ruských pokusech od začátku války

8. 5. 2024 | Válka na Ukrajině trvá přes dva roky, přičemž Rusové stále nedosáhli svých cílů. Jedním z nich je likvidace ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Naposledy civilní kontrarozvědka SBU v úterý uvedla, že odhalila skupinu agentů ruské FSB, kteří ho chtěli zabít. Takových pokusů však bylo již více. 

"I největší zlo jde porazit." Fiala zmínil poselství druhé světové války

8. 5. 2024 | Premiér Petr Fiala (ODS) se ve středu zúčastnil pietního aktu u příležitosti Dne vítězství na pražském Vítkově. Oslavy 79. výročí konce 2. světové války vyvrcholily na Pražském hradě, kde proběhlo tradiční jmenování generálů.

Šéf BIS Koudelka se dočkal dalšího povýšení. Pavel jmenoval generály

8. 5. 2024 | Prezident Petr Pavel ve středu u příležitosti státního svátku Dne vítězství jmenoval vojáky či příslušníky bezpečnostních sborů do generálských hodností. Povýšení do hodnosti generálmajora se dočkal ředitel Bezpečnostní informační služby Michal Koudelka.

Fico na výročí konce války spílal "slabé" EU. Po Bruselu chce mírový plán

8. 5. 2024 | Konec druhé světové války si dnes připomínají také na Slovensku. Slova se chopila současná politická reprezentace v čele s premiérem Robertem Ficem (Smer-SD), který se pustil do kritiky Evropské unie. Ta je podle jeho slov slabá, když nedokáže nabídnout mírový plán pro konflikt na Ukrajině. 

Polsko zadrželo ruského zběha. Utíkal přímo z fronty na Ukrajině

8. 5. 2024 | Polská pohraniční stráž zadržela jednačtyřicetiletého ruského vojáka, který se do země pokusil nelegálně vstoupit z Běloruska. Úřady se domnívají, že zběhl z armády přímo z frontové linie. 

Pavel na Vítkově: Rusko rozpoutalo válku, která je podobně ničivá jako druhá světová

8. 5. 2024 | Česko si ve středu na Den vítězství připomíná konec druhé světové války v Evropě. Prezident Petr Pavel na pietním aktu na pražském Vítkově mluvil o probíhajícím konfliktu na Ukrajině. Pavel vyjádřil hrdost nad tím, že Česko nepolevuje v pomoci Kyjevu. Ukrajinští vojáci si podle něj zaslouží respekt a veškerou podporu. 

Zdroj: EuroZprávy - eurozpravy.cz
18:14:50 | 08.05.2024



Zpravodajství JičínDnes.cz

Devět měst v Královéhradeckém kraji nabídne dny plné zábavy a poučení napříč generacemi

Královéhradecký kraj finančně podporuje a koordinuje Dny pro rodinu, které během května a června nabídnou v devíti městech regionu bohatý kulturní a zábavný program pro všechny generace. V jeho rámci se představí aktivity vhodné ke společnému ...

Investice firem v Královéhradeckém kraji výrazně ovlivnila inflace, vysoké ceny energií i narušené dodavatelské řetězce

Kulatý stůl na téma Moderní investiční projekty v Královéhradeckém kraji uspořádalo Sdružení pro zahraniční investice - AFI ve spolupráci s Královéhra ...

Internetoví podvodníci využili fotografie prezidenta Pavla a z důvěřivé ženy vylákali 1,2 milionu korun

JIČÍNSKO - Kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality z Územního odboru Jičín se mimo jiné zabývají případem podvodu, kdy dosud neznámý pachatel ...

Policisté rozkryli česko-ukrajinský gang falešných bankéřů, lidi obrali o desítky miliónů korun

Královéhradecký kraj - Policisté z Krajského ředitelství Královéhradeckého kraje rozkryli organizovanou skupinu, která má na svědomí spáchání stovky p ...

Královéhradecký kraj už zná nominované výrobky na Regionální potravinu roku 2024

Spotřebitelé v Královéhradeckém kraji již znají nominované produkty na prestižní ocenění značkou Regionální potravina. Letos se v tomto regionu do sou ...



Středa 8.5.2024
Královehradecký kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes