JičínDnes.cz
JičínDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Zpravodajství iDNES.cz - Královehradecký kraj

Z regionu

Zpravodajství iDNES.cz - Královehradecký kraj Zdroj: Zpravodajství iDNES.cz - Královehradecký kraj |

Ministr zamítl rozklady obce Všestary a občanů proti stavbě D35 u Hradce

25. 4. 2024 | Ředitelství silnic a dálnic má pravomocné stavební povolení na stavbu úseku dálnice D35 ze Sadové k mimoúrovňové křižovatce Plotiště u Hradce Králové. Ministr dopravy Martin Kupka (ODS) v úterý zamítl rozklady obce Všestary a dvou občanů a potvrdil povolení vydané loni v říjnu ministerstvem dopravy. Vyplývá to z rozhodnutí zveřejněného na úřední desce ministerstva. Stavba by měla začít letos.

První záchranka na elektřinu. V Hradci od ní očekávají výkon a levnější provoz

24. 4. 2024 | Záchranáři v Hradci Králové si jako první v republice pořídili pro výjezdovou skupinu s lékařem elektromobil. Je to zároveň poprvé, kdy bude auto na elektrický pohon trvale nasazené ve výjezdech záchranných složek. Dosud si záchranáři jedno půjčovali na testování.

Basketbalistka Čuperková završila kariéru. I bez medaile byl konec příjemný, říká

24. 4. 2024 | Do osmé sezony v hradeckém dresu vstoupila Kristýna Čuperková kvůli dlouhému zranění se zpožděním a v posledních týdnech si užila příjemné chvíle, které na závěr spíše nevýrazného ročníku přivedly tým do boje o medaile. V posledním zápase překonala hranici 3600 nastřílených bodů, což se v české lize před ní povedlo jen 41 hráčkám.

Přesuny v extralize: Hradecký útok posílí Pour z Plzně, do Vítkovic míří Hladonik

24. 4. 2024 | Hokejisté Hradce Králové získali novou posilu do útoku. Barvy Východočechů bude hájit Jakub Pour, jenž dosud působil v domácí nejvyšší soutěži výhradně v Plzni. V novém působišti podepsal dvouletou smlouvu. Další útočník Jan Hladonik bude nově v extralize působit ve Vítkovicích. Čtyřiadvacetiletý hráč s reprezentačními zkušenostmi se do Ostravy přesouvá z Karlových Varů. Kluby o příchodech informovaly na svých oficiálních webech. Obránce Michal Gulaši se po roce v Českých Budějovicích vrací do B ...

Policie rozbila gang falešných bankéřů. Volali z Ukrajiny, obrali stovky důvěřivců

24. 4. 2024 | Královéhradečtí policisté rozkryli organizovanou skupinu, která má na svědomí podvody tzv. falešných bankéřů se škodou několika desítek milionů korun. Podvedených lidí je podle policie až několik stovek. Obviněným, kteří z Ukrajiny obvolávali z falešných čísel české občany a lákali z nich peníze, hrozí až desetileté vězení.

Další obchodní zónu v centru Dvora Králové místní kritizují. Bude už šestá

24. 4. 2024 | Ve zkrachovalé dvorské textilce Tiba Zálabí začíná roky připravovaná stavba nákupního centra. Středobodem komplexu tří budov s osmi obchody bude prodejna společnosti Lidl. Parkoviště se rozloží kolem 83metrového komína, který stejně jako okolní pozemky vlastní město. Podle místních je ale už dnes ve Dvoře Králové nad Labem supermarketů nadbytek.

V Náchodě někdo počmáral radnici nápisy proti starostovi, řeší to policie

23. 4. 2024 | Hanlivé nápisy proti starostovi Janu Birkemu (SOCDEM) píše kdosi po Náchodě. Naposledy v pondělí počmáral hlavní vchod do radnice. Činem, který bude pravděpodobně kvalifikován jako trestný, už se zabývá policie. Výpady zřejmě souvisejí s loňským nákupem pozemků v Bělovsi, jejž zpochybnil pořad Reportéři ČT.

Porušení nočního klidu, zničená dlažba. Jičín s driftery zahájil správní řízení

23. 4. 2024 | V případu únorového srazu aut s tuningovou úpravou v Jičíně zahájila jičínská radnice zatím 22 správních řízení. Z toho dvě řízení uzavřela, když dva řidiči dostali za dopravní přestupek pokutu, kterou již zaplatili, řekl mluvčí radnice Jan Jireš. Účastníci srazu při driftování zašpinili zbytky pneumatik historickou dlažbu na Valdštejnově náměstí.

Rumcajs s Cipískem se dívají, jak Manka tancuje. Rekordní lavička zdobí alej

23. 4. 2024 | Tančící Manka, Rumcajs a Cipísek zdobí největší tuzemskou vyřezávanou lavičku, která přibyla do Valdštejnovy lipové aleje v Jičíně. Z třistaletého dubu ji vytvořili řezbáři Jan Rampas a Luboš Marks podle návrhu jičínské výtvarnice Štěpánky Novotné. Na doplacení lavičky se nyní skládají dárci.

Špindlerův Mlýn povolil propojení skiareálů, parkovací terminál počká

22. 4. 2024 | Kvůli raketově rostoucím nákladům musela společnost Melida zcela přepracovat projekt na lyžařské propojení areálů Medvědín/Horní Mísečky a Svatý Petr/Hromovka v krkonošském Špindlerově Mlýně. Středobodem nejznámějšího českého střediska už nemá být vícepodlažní terminál pro více než 200 aut na parkovišti P1 u Labské přehrady.

Útočníka následuje do Hradce ze Slovenska obránce, co brankář?

22. 4. 2024 | Příliv hokejistů do kádru hradeckého Mountfieldu ze slovenské hokejové extraligy pokračuje. Poté, co byl jen před několika dny oznámen příchod amerického útočníka Ryana Dmowského, ho nyní následuje slovenský obránce Dávid Mudrák.

Křižovatka byla příliš přehledná, divoké řidiče zkrotí kruhový objezd

22. 4. 2024 | Ještě před začátkem léta začne přestavba křižovatky U Voříšku, na spojnici mezi Častolovicemi a Solnicí na Rychnovsku. Rovný úsek, kde se z hlavní silnice odbočuje na Lokot a Rychnov nad Kněžnou, je sice poměrně přehledný, ale řidiči tam příliš riskují. Podle statistik jde o místo s vyšší mírou dopravních nehod.

Liberec - Hradec Kr. 0:0, žádné góly, jen tyč Vašulína. Hosté počtvrté neprohráli

21. 4. 2024 | Hradečtí fotbalisté útočili pod trenérem Davidem Horejšem na čtvrté ligové vítězství v řadě, nakonec z Liberce vezou pouze remízu. V utkání 29. kola v Liberci branka nepadla.

Ze země vykoukl kel. Mamut z Hradce je jako první důkaz lovců dodnes unikátem

21. 4. 2024 | Přesně před 125 lety našli dělníci ve Svobodných Dvorech u Hradce Králové kostru mamuta. Dodnes jde o zásadní archeologický nález, na kterém odborníci poprvé potvrdili, že pravěký člověk tak velké zvíře dokázal ulovit.

Devatenáctiletý řidič narazil autem do stromu, na místě zemřel

20. 4. 2024 | Tragické následky má noční náraz automobilu do stromu za obcí Choustníkovo Hradiště na Trutnovsku. Havárii nepřežil devatenáctiletý řidič. Mladému cizinci už nebylo pomoci, byla nařízena soudní pitva.

Tři lidé se zranili při hromadné nehodě na Náchodsku, přistával vrtulník

20. 4. 2024 | Dvě auta, kamion a autobus se v sobotu ráno srazily na obchvatu České Skalice u Říkova na Náchodsku. Zranili se tři lidé, jednoho z nich museli hasiči z osobního auta vyprostit. Obchvat, po kterém vede tranzitní silnice I/33 mezi Hradcem Králové a hraničním přechodem do Polska v Náchodě, byl více než šest hodin uzavřen.

Ulich opět hlásí zájem o akcie fotbalového klubu, Hradec s prodejem nespěchá

20. 4. 2024 | Bývalý reprezentant a současný úspěšný byznysman Ivo Ulich má po sedmi letech opět zájem o majetkový vstup do fotbalového klubu FC Hradec Králové. Zajímal se i miliardář, který nakonec koupil Liberec. Město stále ještě nemá představu o ceně akcií.

Královopolanky dominovaly v Hradci Králové. Jedna výhra je dělí od bronzu

19. 4. 2024 | Basketbalistky KP TANY Brno dělí už jen jedno vítězství od ligového bronzu. Sokol Hradec Králové porazily i ve druhém utkání play off o 3. místo, v hale Lvic vyhrály suverénně 86:56. Sérii mohou potřebnou třetí výhrou ukončit v neděli před domácími fanoušky.

Ředitele královéhradecké policie čeká kázeňské řízení kvůli odchodům policistů

19. 4. 2024 | Ředitele Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje Petra Sehnoutku čeká kvůli možnému porušení etického kodexu kázeňské řízení ve věci nedávných odchodů dvou vedoucích policistů v kraji. Sehnoutka už v lednu odmítl, že by na dva vysoce postavené policisty, kteří loni odešli od policie, vyvíjel ze své strany nátlak.

Policisté mají nové kamery na vestách, umí točit v noci i streamovat

19. 4. 2024 | Policisté na východě Čech dostali do výbavy nové osobní minikamery. První hlídky už je nafasovaly do výstroje. Jsou odolnější a s vyšším rozlišením než ty, které měli policisté dříve. Navíc se dají připojit k mobilnímu telefonu a přenášet obraz z náročných zásahů na dálku.



Zpravodajství JičínDnes.cz

Policisté rozkryli česko-ukrajinský gang falešných bankéřů, lidi obrali o desítky miliónů korun

Královéhradecký kraj - Policisté z Krajského ředitelství Královéhradeckého kraje rozkryli organizovanou skupinu, která má na svědomí spáchání stovky podvodů tzv. falešných bankéřů se škodou několika desítek miliónů korun. Část ze zadržených skončila ...

Královéhradecký kraj už zná nominované výrobky na Regionální potravinu roku 2024

Spotřebitelé v Královéhradeckém kraji již znají nominované produkty na prestižní ocenění značkou Regionální potravina. Letos se v tomto regionu do sou ...

Novopacko a Královédvorsko získá nové víkendové spojení

Nové víkendové autobusové spoje na lince 536 posílí dopravní obslužnost mezi Dvorem Králové nad Labem, Bílou Třemešnou, Peckou, Novou Pakou a Starou P ...

Královéhradecký kraj rozdělí mezi provozovatele prodejen na venkově přes 4 miliony korun

Královéhradecký kraj opět rozdělí další finanční prostředky provozovatelům malých prodejen na venkově. Provozovatelé obchodů v obcích či jejich místní ...

V Jičíně vzniknou na přelomu let 2024/2025 tři nové kruhové křižovatky

Rada města Jičína a Královéhradecký kraj se dohodly na spolupráci při zadání veřejné zakázky na rekonstrukci ulic Ruská a Poděbradova. Cílem je vysout ...



Čtvrtek 25.4.2024
Královehradecký kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes