JičínDnes.cz
JičínDnes.cz » Zpravodajství » Zprávy

V Královéhradeckém kraji začala stavební sezona a s ní rekonstrukce krajských silnic

11.04.2022
Se začátkem jara odstartovala také stavební sezona a s ní spojené rekonstrukce silnic druhé a třetí třídy. Během dubna současně poběží 12 staveb napříč regionem, přičemž nejvíce jich bude na Trutnovsku.
Foto: kr-kralovehradecky.cz
"U oprav a rekonstrukcí krajské silniční sítě je naším cílem v letošním roce proinvestovat skoro 1,5 miliardy korun. Se začátkem stavební sezony během tohoto měsíce poběží celkem 12 projektů. Mezi ty nejvýznamnější patří třetí etapa rekonstrukce silnice II/285 z Jaroměře do Nového Město nad Metují, další etapa rekonstrukce silnice II/300 na trase Trutnov - Babí - Královec, druhá etapa rekonstrukce silnice II/280 z Libáně přes Dětenice směrem na hranice se Středočeským krajem, nebo probíhající revitalizace takzvaných polských mostů na silnici II/296 do Pece pod Sněžkou. Tyto stavby představují mnohá dopravní omezení a uzavírky, a proto prosím řidiče o zvýšenou trpělivost a ohleduplnost na jejich cestách," řekl radní pro oblast dopravy Václav Řehoř.

Jičínsko


Od 21. března do první poloviny listopadu na Jičínsku probíhá rekonstrukce silnice na trase Osenice - Dětenice - Libáň. Při opravě úseku z Osenic přes Dětenice až po křižovatku silnic II/280 a III/2806 budou řidiči osobních vozů projíždět stavbou jedním jízdním pruhem.

Při opravě úseku mezi křižovatkami silnic II/280 a III/2806 v Dětenicích po křižovatku silnic II/280 a II/501 v Libáni, dojde v tomto úseku k úplné uzavírce. Objízdná trasa pro osobní automobily povede mezi Libání a po komunikacích III/27940 a III/2806. Tato objízdná trasa se bez kratších časových intervalů předpokládá po celou dobu výstavby.

Objížďky pro nákladní dopravu vedou po celou dobu rekonstrukce po silnici II/279 přes Dolní Bousov, dále po silnici I/16 přes Jičín a poté po silnici I/32 do Kopidlna.

Hradecko


Začátek stavební sezony na Hradecku se týká zejména zahájení rekonstrukce komunikace ze Zachrašťan k začátku průmyslové zóny Zábědov. Stavební práce zde budou probíhat za úplné uzavírky do konce letních prázdnin. Objízdná trasa pro osobní automobily vede po silnicích II/324, III/32414 a III/32412 přes Lužec nad Cidlinou do Nepolis. Nákladní doprava pak povede přes silnice I/11, II/328 a II/324 přes Městec Králové.

Od 4. dubna je pro dopravu plně uzavřena silnice III/32426 v Nechanicích. Uzavírka komunikace by měla trvat do 24. září letošního roku. Obousměrná objízdná trasa vede z Nechanic po silnici II/323 přes Kunčice a Homyle. Dále pak vede po silnici III/32329 do Libčan, zde odbočuje na veřejně přístupnou komunikaci do Radíkovic a následně pokračuje po silnici III/32426 přes Hrádek až ke státnímu zámku Hrádek u Nechanic.

Náchodsko


Silničáři během dubna začnou pracovat na čtyřech projektech na Náchodsku. Stavební práce nyní probíhají mezi Lipím a Náchodem. Do konce října letošního roku se bude opravovat úsek od odbočky z Bartoňovy ulice na ulici Pod Vyhlídkou po odbočku do ulice Pod Lipím. Objízdná trasa pro veškerou dopravu vede přes Nový Hrádek.

Od 11. dubna začne rekonstrukce silnice na trase z Jaroměře do Nového Města nad Metují. V tomto případě stavební práce budou probíhat na více jak 8,6 kilometru dlouhém úseku z Rychnovku přes Jesenici až do Nahořan. Úplná uzavírka potrvá až do 12. listopadu letošního roku a objízdná trasa povede po komunikacích III/28517, I/33, II/285 a II/304.

Hronov čeká od 19. dubna pokračování v rekonstrukci silnice II/303 v intravilánech Velkého Poříčí a Hronova. Stavební práce se uskuteční za úplné uzavírky. Řidičům bude k dispozici do 4. prosince letošního roku objízdná trasa přes Červený Kostelec a Zbečník.

Úplné dopravní omezení nastane také v rámci rekonstrukce silnice II/302 na vjezdu do Broumova za hejtmánkovickým mostem před Střelnici u úřadu města Broumova. Stavbaři zahájí stavební práce 25. dubna a trvat budou do 5. listopadu 2022. Pro automobily vyšší 3,3 metru, dojde k umožnění průjezdu stavbou prostřednictvím semaforu. Ostatní vozidla budou jezdit po komunikacích III/30326, III/3024 a II/302.

Trutnovsko


Na Trutnovsku nyní probíhá rozsáhlá revitalizace takzvaných "polských mostů" v Temném Dole směrem do Pece pod Sněžkou. Přestavba třech mostních objektů probíhá současně a řidiči dotčeným úsekem projíždějí kyvadlově po vybudovaných mostních provizoriích. Toto dopravní omezení by mělo trvat do 23. října 2022.

Od konce března běží také rekonstrukce silnice III/30011. Stavební práce se týkají zhruba 1,5 kilometru dlouhého úseku, od konce obce Zálesí do obce Doubravice a končí u křižovatky se silnicí II/325 v Doubravici, kde dojde také k opravě dešťové kanalizace. Objízdné trasy vedou přes Zálesí, Dvůr Králové a Lipnici u Dvora Králové nad Labem. K obnovení provozu na opravované komunikaci by mělo dojít 12. června. Následovat bude rekonstrukce úseku silnice II/325 v obci Doubravice, ve směru na Bílou Třemešnou.

V dubnu odstartovala rekonstrukce silnice II/300 za obcí Trutnov-Babí směrem do Prkenného Dolu. Kompletní uzavírka více jak 4,2 kilometru dlouhého úseku by měla trvat do 12. listopadu 2022. Objízdná trasa pro vozidla do 6 tun vede přes Bernartice-Křenov a Lampertice. Vozidla nad 6 tun pak musí jet po I/14 přes Trutnov směrem na Voletiny, Zlatou Olešnici, Bernartice, Královec a Žacléř.

S úplnou uzavírkou se řidiči setkají také v Libňatově, kde probíhá kompletní rekonstrukce silnice III/3041, od křižovatky se silnicí II/304, až po konec intravilánu obce. Kromě opravy komunikace dojde také k rekonstrukci dešťové kanalizace, včetně částečné modernizace zdejších mostů. Objízdná trasa v obou směrech vede přes Úpici, Radeč a Maršov u Úpice. Stavební práce zde potrvají do 5. listopadu.

V pondělí 18. dubna začne rekonstrukce druhého úseku silnice III/29920 na trase z Kuksu do Stanovic. Stavební práce začnou na vjezdu do obce Kuks, konec tohoto rekonstruovaného úseku je v křižovatce u obecního úřadu, na výjezdu směrem na Stanovice. Nový povrch vozovky bude tvořit skládaná žulová dlažba žluté barvy, mezi žulové obruby. V části zrekonstruované komunikace dojde také k vybudování železobetonové opěrné zdi. K úplné uzavírce silničního provozu dojde od 2. května, přičemž objízdné trasy povedou směrem od Kuksu přes Choustníkovo Hradiště, dále po silnici II/299, ze které se sjede na silnici III/29925 do Žirče, poté pokračuje po silnici III/29915 a uhýbá na silnici III/29920. Přístup do obce bude po již po dokončeném úseku v minulém roce, od silnice I/37.





Zdroj: Královéhradecký kraj
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Zprávy

Barokní Pevnost Josefov získá na záchranu od kraje desítky milionů

Zástupci Královéhradeckého kraje odsouhlasili dohodu, která byla uzavřena mezi ministerstvy pro místní rozvoj a kultury, Ústeckým a Královéhradeckým kraje a městy Terezín a Jaroměř. Tato dohoda stanovuje, že všechny tyto subjekty se zavazují ...

Hladík: V Libereckém a Královéhradeckém kraji pomáháme miliardami z evropských peněz s budováním úsporných veřejných budov

Ministerstvo životního prostředí předložilo během jednání vlády v Jablonci nad Nisou aktuální informace o dotačních programech realizovaných v Liberec ...

Naše stopy v NATO zavítaly do mateřských a základních škol v Krkonoších

Naše stopy v NATO tentokrát zavedly zástupce odboru komunikace Ministerstva obrany a příslušníky Agentury vojenského zdravotnictví do škol v Královéhr ...

V Královéhradeckém kraji bude modernější železniční síť. Správa železnic připravuje investice za miliardy korun

V současné chvíli má Správa železnic v Královéhradeckém kraji rozestavěné čtyři stavby za 816 milionů korun. V letošním roce zde státní organizace plá ...

Jak vycházejí jarní prázdniny v roce 2024? Podívejte se na přehled

Jarní prázdniny jsou období, kdy si žáci a studenti mohou odpočinout od školních povinností. V roce 2024 proběhnou v období od 5. února do 17. března ...





Pátek 29.3.2024
Královehradecký kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes