JičínDnes.cz
JičínDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

East Bohemia Tour 2016 - Lázně Bělohrad

Kdy:
Pátek 09.09.2016 od 12:45 hod
Kde:
Sokolovna, Lázně Bělohrad
Pořadatel:
Sdílet:

Město Lázně Bělohrad se v pátek 9. září stane na pár hodin centrem cyklistiky v České republice. V 13:30 odstartuje od bělohradské sokolovny první etapa cyklistického závodu East Bohemia Tour, který je zařazen do série Europe Tour mezinárodní cyklistické unie UCI.
V závodě, do kterého je přihlášeno již nyní více než 150 závodníků z mezinárodních Continental a ProContinental týmů, uvidíte jezdce z České republiky, Polska, Německa, Rakouska, Nizozemska, Norska, Ázerbajdžánu, Španělska, Francie, Portugalska, Maďarska, Švýcarska, Slovinska, Ekvádoru, Austrálie, Kanady, Argentiny, Itálie, USA nebo Uzbekistánu.

Fanoušci cyklistiky však neuvidí pouze start závodu, ale ze závodu jehož první etapa skončí v Trutnově, uvidí prvních 100 km na okruzích u Lázní Bělohradu. Organizátoři pro jezdce i diváky připravili 20-ti kilometrový okruh, který se tedy pojede pětkrát a který vede od bělohradské sokolovny, přes Malé náměstí a Jiráskovo nábřeží pod Byšičky, dále přes Černín, Lukavec, Dobeš, Červenou Třemešnou a Miletín a zpátky přes Vidoň a Tetín do Lázní Bělohradu. Během průjezdů startem se bude bojovat i o sprinterské prémie a po pěti průjezdech zamíří peloton přes Pecku, Bílou Třemešnou, Les Království, Debrné a Pilníkov do Trutnova, kde etapa skončí třemi krátkými okruhy ve městě.
Organizátoři se těší, že tento cyklistický podnik, který patří na domácí scéně k těm největším, přiláká spoustu diváků a zároveň prosí obyvatele města i okolních obcí o schovívavost, jelikož budou průjezdy pelotonu řešeny posuvnou uzávěrou, což způsobí krátkodobé uzavření dotčených komunikací.

Mapa:

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



62,892913818359