JičínDnes.cz
JičínDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Jičínský deník - zprávy

Z regionu

Jičínský deník - zprávy Zdroj: Jičínský deník - zprávy |

FOTO, VIDEO: Těžké havárie na Jičínsku navzdory policejnímu zátahu

19. 4. 2024 | Téměř dvacet míst na Jičínsku v pátek 19. dubna postupně obsadili dopravní a dálniční policisté. Při akci Speed Marathon se zaměřili především na dodržování povolené rychlosti na rizikových silnicích. Na dvou z nich se odpoledne staly vážné nehody.

Nápaditý dědeček vyrábí pro vnoučata úžasné hračky. V obchodě takové nenajdete

19. 4. 2024 | Z výroby schodů pro rodinný dům mu zůstaly dřevěné odřezky. A tak raději než aby je vyhodil, začal z nich pan Pavel vyrábět úžasné hračky. Takové, kterým se ty z obchodu nemůžou rovnat. Šikovný modelář má své výrobky propracované do nejmenších detailů. 

Hořice zapojí obyvatele do rozhodování. Přidělí peníze na menší projekty

19. 4. 2024 | Radnice v Hořicích na Jičínsku dá prostor a vlastní peníze pro návrhy menších městských projektů, kulturních akcí a dalších záměrů, které mohou navrhnout a částečně připravit obyvatelé městečka. Takzvaný participativní rozpočet vzbudil zájem veřejnosti i pochybnosti o jeho přínosu.

Ceny obědů stoupají opět i na Jičínsku. Průměr se vrátil na prosincovou úroveň

18. 4. 2024 | Podle Edenred Restaurant Indexu Češi za obědové menu v restauracích a kantýnách v březnu průměrně zaplatili 187,2 koruny, tedy o korunu a 20 haléřů více než v únoru. Ceny obědů se tak po mírném poklesu vrátily na prosincovou úroveň.

Takové jaro ovocnáři nepamatují. Po mimořádném teplu se obávají mrazíků

17. 4. 2024 | Sady nejen na Jičínsku letos vykvetly o poznání dříve než je u nás běžné. Nezvykle vysoké teploty nyní vystřídalo ochlazení a pěstitelé s napětím očekávají, jaký bude vývoj počasí. Přízemní mrazíky mohou ohrozit úrodu citelněji než v dlouhé řadě minulých let.

Na Suchém vrchu i Králičáku je sníh. Do úterý může mrznout, varují meteorologové

17. 4. 2024 | Vrtochy počasí pokračují a ovocnáři se chytají za hlavu. Po skoro tropických teplotách z minulého týdne přišlo razantní ochlazení, na horách ve středu nasněžilo a meteorologové varují, že ve východních Čechách může v příštích nocích mrznout, ranní minima můžou spadnout až k minus třem stupňům. Ranní mrazíky hrozí podle meteorologů až do úterý. Ohroženy jsou kvetoucí stromy i rostoucí zelenina. 

Speed Marathon je tu. Víme, kde bude v pátek policie měřit na Jičínsku

17. 4. 2024 | Další ročník policejní akce Speed Marathon vypukne už tento pátek. Dopravní policisté vyrazí na stovky míst po celé republice, aby kontrolovali rychlost projíždějících automobilů. Číhat budou i na Jičínsku. A jako obvykle dali předem vědět, kde hlídky budou.

Bezpečnostní akce na Jičínsku odhalila tři řidiče pod vlivem

17. 4. 2024 | V pondělí od časných ranních hodin se v Slavhosticích na Jičínsku uskutečnila dopravně bezpečností akce. Devět dopravních policistů zkontrolovalo na jednom stanovišti během 3 hodin necelých 300 řidičů.

Počasí na houby je ideální, potvrdili mykologové. Přeje i podzimním druhům

16. 4. 2024 | Sbírání hub není jen podzimní záležitostí. Zkušení houbaři na ně často vyrážejí i v jarních měsících. Při letošním počasí, kdy se po rekordně teplé zimě přihlásilo velmi brzy jaro, mohou lidé narazit nejen na druhy, které se obvykle objevují až na přelomu května a dubna, ale i na typicky podzimní. Třeba hřiby.

Věž Baba na Troskách bude mít od června nový ochoz

15. 4. 2024 | Hrad Trosky prochází v letošním roce většími stavebními úpravami. Díky teplému zimnímu počasí byly plánované stavební práce zahájeny již v únoru a ke konci března bylo ukončeno zadláždění podlahy věže Baba.

Malé prodejny dostanou od kraje přes 4 miliony. Udržují život na venkově

15. 4. 2024 | Královéhradecký kraj opět rozdělí další finanční prostředky provozovatelům malých prodejen na venkově. Provozovatelé obchodů v obcích či jejich místních částech do tisíce obyvatel s jedinou prodejnou obdrží prostřednictvím krajského dotačního programu více jak 4,2 milionu korun.

Sdružení Český ráj na veletrzích v Drážďanech, Praze a ve Wroclawi

15. 4. 2024 | V sobotu 27. ledna se Lenka Bevilaqua ze Sdružení Český ráj zúčastnila veletrhu cestovního ruchu v německých Drážďanech. Českorajský region prezentovala u pultu Libereckého kraje společně s destinací Krkonoše – svazek měst a obcí na stánku zahraničního zastoupení agentury CzechTourism.

VIDEO: V Hořicích odstartovala výstavba nového kruhového objezdu

13. 4. 2024 | Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) staví od konce března v Hořicích nový kruhový objezd. Vzniká na silnici I/35 a bude sloužit jako napojení na dálnici D35. Hotový má být do poloviny června letošního roku. Úplně uzavřená je kvůli tomu silnice II/300 v ulici Antonína Rudla a kvůli nárůstu dopravní zátěže řídí dopravu na křižovatce u Batalionu ve třech směrech semafory. Ve městě vznikla i další dopravní omezení. ...

Královéhradecký kraj podpoří pět filmových projektů, rozdělí mezi ně 6 milionů

12. 4. 2024 | Také do Královéhradeckého kraje míří filmaři. Lákají je zde krásné zámky, hrady, ale i městská zástavba a příroda. Kraj se, prostřednictvím svého dotačního programu, rozhodl podpořit pět projektů a mezi filmaře rozdělí celkem šest milionů korun. Mezi podpořenými jsou čtyři celovečerní filmy a jeden televizní seriál, natáčet se bude i v regionu.

Přezouvání pneumatik doma. Řidiči ušetří, ale zapomínají na jednu důležitou věc

12. 4. 2024 | Duben je měsíc přezouvání pneumatik. Skončila zima a s posledním březnovým dnem také povinnost mít na autě za určitých podmínek zimní pláště. Zatímco někteří řidiči míří kvůli výměně pneumatik do pneuservisů, jiní si je mění doma v garáži svépomocí. I když ušetří na službách pneuservisů, vyhráno zdaleka nemají. 

Pravý český obložený chlebíček je prostě nej! Který máte nejraději?

12. 4. 2024 | /ANKETA/ Ústí nad Orlicí ve čtvrtek na Chlebíčkové slavnosti oslavilo svého slavného rodáka, vynálezce klasického českého chlebíčku Jana Paukerta. Stovky návštěvníků ochutnaly nejen nepřeberné množství variant chlebíčků, potěšila je ale i kulinářská show přípravy nových trendů této slavné české bašty. Ale tradice je prostě tradice, mnozí přesto dávají přednost osvědčené klasice. Jak to máte vy? Který druh obloženého chlebíčku máte nejraději? Hlasujte v anketě.  ...

Malý kluk se zavřel v parcelboxu v Jičíně. Vysvobodili ho hasiči

12. 4. 2024 | Kuriózní zásah řešili ve čtvrtek 11. dubna odpoledne hasiči v Jičíně. Malý chlapec se zavřel v parcelboxu a nemohl se dostat ven.

V Hořicích roste napětí kvůli omezením na silnici, dopravních kolapsů přibývá

11. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ V Hořicích narůstá napětí kvůli dopravní situaci ve městě. Stojí za tím spuštění výstavby dálnice D35, které přineslo několik uzavírek provozu. Problémy se vrší především na křižovatce u Batalionu. „Dopravní situace ve městě je velmi napjatá. Dopravních kolapsů neúměrně přibývá,“ řekl starosta Hořic Martin Pour. Město požádalo o výměnu semaforů na Husově třídě, což má přinést zrychlení dopravy. ...

Královéhradecký kraj se chystá na mezinárodní Czechia Travel Trade Day

11. 4. 2024 | Ve dnech 26. až 30. dubna 2024 se v Královéhradeckém kraji uskuteční největší česká byznysová akce v oblasti cestovního ruchu Czechia Travel Trade Day 2024 s významnou mezinárodní účastí.

Jičínská onkologie zavádí biologickou léčbu, pomůže při nádorech prsu či střeva

11. 4. 2024 | Nemocnice v Jičíně nově zavedla na onkologickém oddělení možnost poskytování biologické léčby. Nejčastěji se bude týkat pacientů s nádory prsu, prostaty a tlustého střeva (kolorekta).



Zpravodajství JičínDnes.cz

Královéhradecký kraj už zná nominované výrobky na Regionální potravinu roku 2024

Spotřebitelé v Královéhradeckém kraji již znají nominované produkty na prestižní ocenění značkou Regionální potravina. Letos se v tomto regionu do soutěže přihlásilo 35 místních výrobců se 146 produkty. Mezi nominovanými produkty je například ...

Novopacko a Královédvorsko získá nové víkendové spojení

Nové víkendové autobusové spoje na lince 536 posílí dopravní obslužnost mezi Dvorem Králové nad Labem, Bílou Třemešnou, Peckou, Novou Pakou a Starou P ...

Královéhradecký kraj rozdělí mezi provozovatele prodejen na venkově přes 4 miliony korun

Královéhradecký kraj opět rozdělí další finanční prostředky provozovatelům malých prodejen na venkově. Provozovatelé obchodů v obcích či jejich místní ...

V Jičíně vzniknou na přelomu let 2024/2025 tři nové kruhové křižovatky

Rada města Jičína a Královéhradecký kraj se dohodly na spolupráci při zadání veřejné zakázky na rekonstrukci ulic Ruská a Poděbradova. Cílem je vysout ...

Barokní Pevnost Josefov získá na záchranu od kraje desítky milionů

Zástupci Královéhradeckého kraje odsouhlasili dohodu, která byla uzavřena mezi ministerstvy pro místní rozvoj a kultury, Ústeckým a Královéhradeckým k ...



Sobota 20.4.2024
Královehradecký kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes