JičínDnes.cz
JičínDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

Setkání s autory Marií Svatošovou a Alešem Palánem - Nová Paka

Kdy:
Čtvrtek 15.11.2018 od 20:00 hod
Kde:
Městské kino, Nová Paka
Sdílet:

Ve čtvrtek 15. listopadu od 18 hodin bude kino v Nové Pace místem jedinečné akce. Důvodem bude vydání úžasné knihy rozhovorů dvou známých a zkušených autorů - MUDr. Marie Svatošové a Aleše Palán: "Neboj se vrátit domů".
MUDr. Marie Svatošová před lety přišla s myšlenkou hospicové paliativní péče. Byla to ona, kdo v Červeném Kostelci iniciovala první český hospic. A je to stále ona, kdo neúnavně jezdí po republice s hospicovými přednáškami a je rádkyní hospicům nově vznikajícím. Marie Svatošová v knize mluví také o své rodině, studiu medicíny, vlivu, jaký na ni měl P. Ladislav Kubíček či o svém trapistickém fan clubu.
Aleš Palán (1965 v Jihlavě), publicista, spisovatel, autor čtyř desítek knižních titulů. Za průvodce brněnským Bronxem Bronx, získal spolu s Kateřinou Šedou ocenění Magnesia Litera. Za rozhovory bratry Floriánovými Být dlužen za duši a románem Ratajský les byl na tuto cenu nominován. Za knihu rozhovorů s bratry Reynkovými Kdo chodí tmami obdržel cenu českého literárního fondu. Některé Palánovy byly přeloženy do angličtiny, němčiny a japonštiny.
Součástí setkání je autogramiáda knih obou autorů.

Vstupné: Dobrovolné

Mapa:

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



62,676906585693